De essentie van poeren in een constructie

Standard

Als je een gebouw wilt plaatsen en je hebt een goede stevige fundering nodig, dan kom je al snel uit bij poeren. Een poer is een steen die je onder het gebouw plaatst, doordat de onderkant van de steen uiteenloopt, wordt de druk van het gewicht verdeeld.

Hoe installeer je een poer?

Het installeren van een poer is een karwei waarbij je bewust moet zijn van het gewicht van de poer. Allereerst moet je een gat graven die voldoet aan de afmetingen van de poeren. Daarna moet voorzichtig de poer in het gat plaatsen en de rest van het gat opvullen met water. Voeg vervolgens de betonmortel (zonder te mengen) aan het water toe. Besproei de droge betonmortel met water. Klop het oppervlak aan om te zorgen dat de lucht binnenin verwijdert wordt. Controleer de positie van de poer in het gat meerdere malen, de poeren kunnen namelijk verschuiven. Als de poeren niet meer verschuiven kun je het oppervlak helemaal glad maken en na enkele minuten is het beton hard en staat de betonpoer vast in de grond. Het is belangrijk om voor het plaatsen van de poer eerst het stappenplan goed door te nemen.

De mogelijkheden van verschillende poeren

Poeren worden veelal van beton gemaakt en kunnen daarom in alle maten gemaakt worden. Het maken van betonpoeren gebeurt namelijk door het gieten van het beton in een mal. De maten zijn dus zelf te bepalen. Daarnaast kun je kiezen voor een poer met een gat of met meerdere schroefdraden. Bij een poer met een gat kun je de palen van een gebouw daarin laten vallen. Als je een poer met schroefdaden kiest, kun je door middel van de schroefdaden de poer aan het gebouw monteren. De hoge kwaliteit van fundering van poeren zorgt er niet voor dat de prijs hoog is, het is daarom een geliefde manier om een stevige fundering te creƫren.