Geniet op een veilige manier van je vuurkorf

Standard

Je hebt een vuurkorf aangeschaft, al je vrienden opgetrommeld en je bent helemaal klaar voor een feestje. Hoe ga je te werk? Wij helpen je met de beste tips zodat jij op een veilige manier met je vrienden kunt genieten van een gezellig brandende vuurkorf.

De voorbereidingen

Voordat je de korf aansteekt moet je een aantal maatregelen treffen. Om te beginnen moet de vuurkorf op een vlakke ondergrond staan, anders gaat het geheid mis. Zorg dat kinderen en huisdieren niet in de buurt van de korf kunnen komen. Door wild rennen en spelen kunnen er namelijk snel hele nare ongelukken gebeuren. Zorg dat je kleding draagt die niet licht ontvlambaar is. Zet een emmer water of zand als blusmateriaal binnen handbereik. Ten slotte heb je natuurlijk een flinke hoeveelheid haardhout nodig om het vuur te laten branden.

Waarmee maak je vuur?

Het vuur in de korf kun je het beste aansteken met een groot paraffine aanmaakblok, kleine aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes. Ga nóóit aan de slag met stoffen als benzine, petroleum of spiritus. Dit geeft vaak plotseling hele hoge vlammen. Als je dan net bezig bent met het aansteken van de vuurkorf kun je ernstige brandwonden oplopen. Gebruik dus je gezonde verstand.

Hoe steek je het vuur aan?

Een goede manier om je vuurkorf aan te steken is door een aanmaakblok op de bodem van de korf te leggen. Pak het haardhout en vorm een piramide rond het aanmaakblok met een opening bovenin. Laat genoeg ruimte over tussen de blokken, anders zal het vuur al snel door gebrek aan zuurstof doven. Steek het aanmaakblok aan. Als het vuur lekker begint te branden blijf je het in de gaten houden en vul je het hout in de korf regelmatig aan met nieuwe blokken.